pokušaj ubojstva

Balistički nalaz: Pištolj je opalio kad su se Štrk i Roso hrvali

ivan boršić, ivica štrk
Goran Jakuš/PIXSELL
15.02.2013.
u 16:43

Prema optužnici, pištolj iz kojeg je Štrk pucao u Rosu u cijevi je imao samo jedan metak. No balističar je rekao da je to malo vjerojatno jer praksa pokazuje da nitko okolo ne hoda s pištoljem u kojem je samo jedan metak

Tko je točno pucao pred igraonicom Bibo na zagrebačkom Velesajmu u prosincu 2010., nešto je što se ne može decidirano utvrditi ni nakon dva nalaza balističkog vještaka te rekonstrukcije događaja. 

Proizlazi to iz iskaza Rade Stojadinovića, balističara koji je u petak iskazivao na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja Ivici Štrku i Ivanu Boršiću, optuženima za pokušaj ubojstva Ante Rose. Iz balističkog nalaza proizlazi jedino da je pištolj opalio kad su se Štrk i Roso naguravali i hrvali. Prema optužnici je pištolj iz kojeg je Štrk pucao u Rosu u cijevi imao samo jedan metak. No Stojadinović je rekao da je to malo vjerojatno jer praksa pokazuje da nitko okolo ne hoda s pištoljem u kojem je samo jedan metak.

Odgovarajući na pitanja, Stojadinović je kazao i da položaj pištolja u trenutku ispaljivanja hica nije uobičajen za namjerno ispaljivanje.

>>'Netko je povikao: Evo opet mangupa s oružjem!'

Komentara 3

GB
golub.branimir
17:58 15.02.2013.

E novinarčići jadni, pa kako to ne znate? U cijev pištolja stane 15-20 metaka, ako se dobro nagura i stavi kamen za kiseljenje zelja! :-)

Avatar Bell940
Bell940
18:01 15.02.2013.

prema situaciji o kojoj znam iz napisa novinara, dečec koji je vozil Tojotu je kriv za ubojstvo dvoje ljudi, a vozač kamiona za oduzimanje prednosti. pa sad ni jedno ni drugo se nebi dogodilo da su se vozači pridržavali prometnihh propisa. ali svi sudionici u prometu se moraju voziti tako da u slučaju iznenadne prepreke stanu na siguran način, ali ne dečko iz Tojote je pokušao još i zaobiči kamiončić, te je ubio dvoje ljudi jer je proklizao. Nije divljao nego je hodal okolo s nabijenim i otkočenim pištoljem.

RG
robert g.
12:01 16.02.2013.

"No Stojadinović je rekao da je to malo vjerojatno jer praksa pokazuje da nitko okolo ne hoda s pištoljem u kojem je samo jedan metak." pametan je taj stojadinovic! a sto ako je zaboravio izvadit metak iz cijevi?a sto ako je bio u nedostatku municije?sto ako je nedavno ispucao ostale metke i ostao mu samo jedan?sto ako...................................................................................................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije